Warmtepomp
Washington is de eerste staat in de Verenigde Staten die volledig elektrische verwarming in nieuwe gebouwen verplicht

Washington is de eerste staat in de Verenigde Staten die volledig elektrische verwarming in nieuwe gebouwen verplicht

31 mei 2022

De meeste nieuwe grote appartementsgebouwen en commerciële gebouwen moeten warmtepompen installeren volgens de nieuwe energiecode van de staat.

Washington is onlangs de eerste staat in het land geworden die eist dat nieuw gebouwde gebouwen worden uitgerust met volledig elektrische ruimteverwarmings- en warmwatersystemen.

De State Building Code Council stemde op 22 april met 11-3 voor goedkeuring van een herziene energiecode die vereist dat de meeste nieuwe commerciële gebouwen en grote meergezinswoningen elektrische warmtepompen moeten installeren. Verwacht wordt dat de raad zich later dit jaar zal buigen over een soortgelijk voorstel voor kleinere woongebouwen.

Warmtepompen zijn een uiterst energie-efficiënte technologie die warmte aan de buitenlucht kan onttrekken, zelfs op zeer koude dagen, en deze naar binnen kan pompen om ruimte te verwarmen. Ze kunnen ook in omgekeerde richting werken en voor koeling zorgen in de zomer. De herziene code schrijft ook het gebruik van warmtepompboilers voor.

Lees meer

Alle platformen van ODE