Warmtepomp
IEA HPT DEELNAMESTEUN VAN EN DOOR VLAANDEREN BEVESTIGD

IEA HPT DEELNAMESTEUN VAN EN DOOR VLAANDEREN BEVESTIGD

28 april 2020

Het departement Economie Wetenschap en Innovatie (EWI) van de Vlaamse overheid bevestigde op 23 april aan WPP de verderzetting van de financiering van de Vlaamse deelname aan het Internationaal Energieagentschap (IEA) Technology Collaboration Programme (TCP) over Heat Pump Technologies (HPT). Hierdoor opent ze een poort van nuttige interactie voor onderzoek en ontwikkeling van Vlaamse spelers.

Het IEA TCP HPT is een non-profit organisatie waarin gerenommeerde experten wereldwijd samenwerken aan projecten rond warmtepompen. Het programma bestaat uit onderzoek, ontwikkeling, demonstraties, promotie en uitwisseling van informatie ter ondersteuning van technologieën voor warmtepompen en hun integratie in energiesystemen.

Nu heeft EWI bevestigd dat zowel de Vlaamse algemene deelname wordt gefinancierd alsook de toetredingskost voor 3 annexen. Dit geeft de mogelijkheid aan de Vlaamse warmtepompsector en onderzoekswereld om actief deel te nemen en vruchten te kunnen plukken van dit onderzoek.

Het WPP heeft sterkt gepleit voor de deelname aan IEA HPT TCP. Hiervoor dienden we een dossier in met tal van enthousiaste steunbrieven van onze leden.

Via onze WPP nieuwsflitsen houden we alle leden op de hoogte van de belangrijke vorderingen en resultaten. Daarnaast kan u zich als lid ook actief engageren (met taakopname) in de IEA HPT TCP annexen waarin we meestappen en dissemineren binnen Vlaanderen.

Gelieve bij interesse tegen maandag 4 mei een mail te sturen naar jozefien.vanbecelaere@ode.be waarin u aangeeft dat u actief wenst betrokken te worden in het IEA HPT TCP.

Meer info over IEA HPT TCP

Alle platformen van ODE