Warmtepomp
Installateurs fotovoltaïsche zonne-energie moeten panelen combineren met warmtepompen, zegt studie

Installateurs fotovoltaïsche zonne-energie moeten panelen combineren met warmtepompen, zegt studie

30 september 2018

Installateurs van fotovoltaïsche zonne-energie-installaties kunnen klanten op het dak meer energie geven door zonnepanelen te bundelen met warmtepompen en andere elektrische apparaten, volgens een recente studie van het Rocky Mountain Institute.

RMI bestudeerde de koolstofbaten en de financiële kosten voor de verwarming van woningen van de Amerikaanse steden. Er waren duidelijk koolstofverminderingen in drie van de vier steden. De financiële kosten waren moeilijker te beheersen, tenzij de elektriciteit niet van het net komt, maar van het dak.

"De klant die gewoon blijft verwarmen met gas, heeft minder kosten en een lagere levensduurkost ", zegt Mike Henchen, manager van de elektriciteitspraktijk van RMI. "Maar als we werken in combinatie met elektriciteit uit een zonne-energie-installatie op het dak in dit geval, hebben we een heel ander verhaal. Het gaat wel om een extra investeringskost van $ 15.000 in dit geval voor het installeren van zonne-energie op het dak, maar de energiebesparing op lange termijn is aanzienlijk en weegt zwaarder door en maakt dat zonne-energie plus-elektrificatie een winnende strategie is voor de totale kosten. "

De eigenaar van een warmtepomp bespaart over 15 jaar meer dan $ 24.900 wanneer deze op zonne-energie werkt. En de CO2-uitstoot daalt tot nul.

Volgens deze strategie zouden installateurs van fotovoltaïsche zonne-energie niet enkel de elektriciteitsfactuur van de consument verminderen, zij kunnen ook de gasfactuur verminderen door alle handelingen die normaal door aardgas worden gedaan te elimineren, zoals ruimteverwarming, waterverwarming, drogen van kledij en koken.

"Dit zou voor zonne-energiebedrijven een kans kunnen zijn om hun activiteiten uit te breiden", zei Henchen.

Wanneer huizen volledig worden voorzien van elektriciteit, bespaart de huiseigenaar de maandelijkse kosten van een gasaansluiting. De maandelijkse kostprijs van een aansluiting op het gasnet is meer dan $ 30. Dus dat maandelijks bedrag valt volledig weg wanneer de woning volledig overgaat op elektriciteit en is dus een bijkomende kostenbesparing.

Bron: www.forbes.com

Alle platformen van ODE