Warmtepomp

ODE is de sectororganisatie voor duurzame energie in Vlaanderen en werkt aan een 100% hernieuwbaar energiesysteem. ODE brengt bedrijven, kenniscentra, universiteiten en organisaties samen om aan belangenbehartiging en kennisuitwisseling te doen. ODE Vlaanderen is de spreekbuis van de duurzame energiesector in Vlaanderen.

Blijf op de hoogte

Wil je graag op de hoogte blijven van onze acties en nieuws dat we versturen? Schrijf je dan vandaag nog in op onze nieuwsbrief!

Schrijf je in
Organisatie duurzame energie

Organisatie duurzame energie

ODE, de Organisatie Duurzame Energie, is de sectororganisatie voor duurzame energie in Vlaanderen. ODE brengt meer dan driehonderd bedrijven, kenniscentra, universiteiten en organisaties samen om kennis uit te wisselen en aan belangenbehartiging te doen. ODE is de belangrijkste stakeholder inzake hernieuwbare energie voor de beleidsmakers.

Vacatures bij ODE

Vacature beleidscoördinators zon en warmte

We zoeken twee beleidscoördinators (m/v/x): voor het zonne-energieplatform PV-Vlaanderen (samen met een ervaren ODE-collega) en voor het Warmtepompplatform.

Vacature beleidscoördinator zon.

Vacature beleidsmedewerker duurzame warmte-warmtepompen.

 

windmolens
Persbericht ODE Nieuwe analyse door REBEL bevestigt negatieve impact GSC-knip

Persbericht ODE Nieuwe analyse door REBEL bevestigt negatieve impact GSC-knip

Vandaag publiceerden we een persbericht om de REBEL analyse bekend te maken.

Morgen, vrijdag 3 februari, staat het dossier van de GSC-knip immers opnieuw geagendeerd op de Vlaamse ministerraad met het oog op de goedkeuring na een nieuwe adviesvraag aan de Raad van State. 

Een nieuwe gegevensanalyse, uitgevoerd door het studiebureau REBEL, in opdracht van ODE bevestigt dat: 

* De geplande GSC-knip meer dan 2.000 Vlaamse ondernemingen zou treffen, hoofdzakelijk (minimaal 1.342) KMO’s en landbouwers;

* 89% van alle zonnepaneelinstallaties op bedrijfsdaken van voor 2013 geïmpacteerd wordt;

* voornamelijk kleine installaties, veel meer dan grote installaties, worden getroffen.

“Dat de maatregel niet goed is voor de Vlaamse economie is nu al voelbaar. Deze week bleek nog dat het aantal zonne-installaties bij Vlaamse KMO's in dalende lijn ligt. Dit komt door het gebrek aan vertrouwen in het beleid. Door te volharden in dit dossier ondermijnt men de investeringszekerheid.”, geeft Dirk Van Evercooren, algemeen directeur ODE.

Lees het volledige persbericht hier

 

Alle platformen van ODE